Четвер, 25.04.2024, 13:26
Тріскинський ліцей
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Березень » 14 » Міжнародний день рідної мови
17:14
Міжнародний день рідної мови

 21 лютого у Тріскинській ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено Міжнародний день рідної мови. План заходів був розроблений вчителями української мови, в  який  включили завдання творчого характеру, пізнавальні та навчальні ігри.

Для учнів 5-х класів, вчитель української мови Леончик О.М., підготувала та провела конкурс «Грамотій», метою якого було оцінити рівень усного володіння школярів рідною мовою, знання орфоепічних правил. Для цього учні 5-х класів підготували короткі розповіді, в яких розповіли про себе (свої захоплення, інтереси, і т.д.). Оцінювалася грамотність мовлення й оригінальність розповіді. Усі учасники проявили однаковий рівень знань, а тому переможців не визначали. У конкурсі на кращу казку «Казкар» для учнів 5-х класів переможцями-казкарями стали Назарець Альона, учениця 5- А класу та Антоніч Василь, учень 5-Б класу.

Для учнів 6-го класу, вчитель української мови Наумець О. В., організувала та провела конкурс «Кращий знавець рідної мови», метою якого було формувати розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава; розширювати знання про красу і багатство української мови; пробудити почуття національної гідності; виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою. Кращим знавцем рідної мови став Корчик Ілля, учень 6-го класу. У конкурсі казок, де учні змагалися за кращу побудову казки і її представлення переможцями стали Жученя Діана та Дмитришина Карина.

Серед учнів 7-х класів, вчителем української мови Бабич Т.М., була проведена вікторина «Цікаво знати». Мета заходу формувати розуміння того, що рідна мова – скарб, без якого не може існувати ні народ, ні держава; розширювати знання про красу і багатство рідної мови; збудити прагнення учнів продемонструвати свої знання та вміння з рідної мови, спонукати їх до творчої праці; розвивати навички роботи в групах, пам’ять, увагу, швидкість мислення; виховувати в учнів почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю, глибоку повагу до рідної мови. Найбільш ерудованими виявилися Антоніч Ірина, учениця 7-Б класу та Герасимчук Вікторія, учениця 7-Б класу. Також учні 7-х класів писали диктант «Кобзар», кращими виявилися Герасимчук Петро, учень 7-Б класу та Шпак Вікторія, учениця 7-Б класу.

Учні 10-го класу, вчитель української мови Бабич Т.М., змагалися у складанні зв’язної розповіді на одну літеру. Найкращі роботи – Шульга Ірина, Назарець Людмила. Було написано також есе на тему: «Мова – віконця, через які людина бачить світ».

Учні 11-го класу складали образне висловлювання «Скажи, мені, щоб я тебе почув».

Переглядів: 388 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Copyright MyCorp © 2024

    uCoz